Hlavní obsah stránky

Poznámky do diáře - Neušlo nám

POZNÁMKY DO DIÁŘE

  •           Městská knihovna v Třebíči pořádá jednodenní seminář Zvukové knihy v roce 2014, který je určen pracovníkům zvukových oddělení a oddělení, kde pracují se zdravotně postiženými čtenáři. Seminář se uskuteční 8. 4. 2014, program i přihláška jsou na stránkách http://www.knihovnatr.cz/cze/kalendar-akci/zvukove-knihy-v-roce-2014__3203/.
  •             Ve dnech 9. a 10. 4. 2014 se v Městské knihovně Děčín uskuteční Workshop pro pracovníky metodických oddělení veřejných knihoven. V pořadí druhý seminář s touto tematikou nabídne zajímavé přednášky, informace, novinky, možnost setkání, diskuse a ukázky dobré praxe pro všechny účastníky, které metodická činnost knihoven zajímá.
  •            Soutěžní přehlídka OKnA (O knihovnických aktivitách), kterou organizuje Klub dětských knihoven SKIP, proběhne 15. a 16. 4. 2014 v Knihovně města Hradce Králové. Cílem této aktivity je prezentovat a ocenit nejlepší programy pro děti a mládež v knihovnách, sdílet příklady dobré praxe a inspirovat se navzájem. Informace a materiály i z předchozích ročníků jsou k dispozici na webu http://www.kdk.munovapaka.cz/.
  •              Již 12. ročník konference Současnost literatury pro děti a mládež připravuje Krajská vědecká knihovna v Liberci ve spolupráci s českou sekcí IBBY, společně s Katedrou českého jazyka a literatury Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci. Konference na téma 2 x 101 knih aneb Jak formulovat kánon světových a českých děl pro děti a mládež se uskuteční 23. 24. dubna 2014. Přihláška a další důležité dokumenty jsou na stránkách http://www.kvkli.cz/ projekty-konference/26-kalendar-udalosti/pro-knihovny/2018-soucasnost-literatury.

NEUŠLO NÁM

  •             Nakladatelství Host vydalo publikaci Jiřího Trávníčka Knihy a jejich lidé. Čtenářské životopisy, která je výsledkem kvalitativní linie výzkumů čtenářů a čtení, jimž se autor věnuje od roku 2009. První svazek čtenářských biografií obsahuje třiatřicet čtenářských životopisů lidí, kteří se významně podílejí na utváření knižní kultury v naší zemi. Jsou mezi nimi spisovatelé, nakladatelé, překladatelé, editoři, knihkupci, ale i propagátoři knih a čtení, literární kritici a vědci, knihovníci a další.