Hlavní obsah stránky

Dopis od uživatele knihovny

Kolegyně Zlata Houšková postoupila redakci mail, který jistě potěší nejen pracovníky dětských oddělení knihoven. Se souhlasem pisatele otiskujeme jeho podstatnou část:  

Nedávno jsem si vzpomněl na rok 2001, kdy jsme s havířovskou knihovnou vyrazili do Prahy na slavnostní odpoledne projektu Kde končí svět a pasování Rytířů krásného slova. Bylo mi tehdy 13 let. Pamatuji si, že jsem nemohl uvěřit tomu, že vybrali právě mě, abych byl za náš kraj pasován na rytíře. Dostal jsem to tenkrát za to, že jsem hrával pro děti v knihovně loutkové divadlo, dělal besedy a rozšiřoval jsem lásku k loutkám…

Byl to pro mě neopakovatelný a silný zážitek, který se mi stále vrací. Tento rok mi už bude třicet… Doufám, že projekt pokračuje úspěšně dál. Určitě se i v této době najde spousta talentovaných dětí, které si zaslouží pozornost. Já se vlastně snažím dodržet to, co jsem tehdy slíbil – šířit krásné slovo a úctu ke knihám. Minulý rok jsem opustil své zaměstnání a založil si vlastní profesionální loutkové divadlo, a vrátil se tak ke svým dětským snům. Snad se mi podaří někdy odehrát představení i v Praze, abych se s Vámi mohl setkat a poděkovat osobně za krásný nápad, za energii a za zážitek, na který vzpomínám dodnes.

DAVID VELČOVSKÝ