Hlavní obsah stránky

POZNÁMKY DO DIÁŘE - NEUŠLO NÁM

POZNÁMKY DO DIÁŘE

  •           Slezská univerzita v Opavě Filozoficko-přírodovědecká fakulta Ústav bohemistiky a knihovnictví, Svaz knihovníků a informačních pracovníků SKIP 10 – Moravskoslezský a Olomoucký kraj a Moravská zemská knihovna v Brně srdečně zvou na 10. ročník knihovnické konference KNIHA VE 21. STOLETÍ – Trendy rozvoje veřejných knihovnických a informačních služeb. Setkání se uskuteční 5. a 6. února 2014 v prostorách Slezské univerzity v Opavě. Více informací a přihlášku naleznou zájemci na stránkách http://k21.fpf.slu.cz/.

NEUŠLO NÁM

  •            Komise pro dětskou knihu SČKN a Česká sekce IBBY vytvořily projekt, v němž budou každoročně doporučovat nové české knihy pro děti a mládež. Katalog Nejlepší knihy dětem bude sloužit pro orientaci knihkupcům, knihovnám, školám, ale také rodičům a širší veřejnosti. Katalog vychází poprvé v elektronické podobě a bude rozšiřován prostřednictvím profesních organizací. Letošní výběr doporučuje 36 titulů původní české tvorby a zajímavé ediční počiny. Celek je uspořádán abecedně. Každý profil díla zahrnuje obálku, anotaci vytvořenou spoluautory, medailon autora/autorů a ilustrátora/ilustrátorů. PDF s katalogem v malém i velkém rozlišení najdete na www.sckn.cz a www.ibby.cz.
  •           Národní knihovna ČR opět přináší oblíbenou exkluzivní kolekci látkových obalů na knihy. Ještě nemáte dárky pro své blízké? „Nová limitovaná kolekce obalů na knihy, při jejímž vytváření se knihovna spojila se značkou papelote, zahaluje svazky do lichotivého hávu, který svými ornamenty připomíná ušlechtilé časy vznešených dam a decentních gentlemanů.“ Obaly s textilní záložkou jsou k dostání ve všech rozměrech (L, M, M+, S), v nejuniverzálnějších velikostech M a M+ je ovšem nabídka nejširší. Elegantní knižní ochrana je praktická a navíc i estetická záležitost vhodná pro každého čtenáře. Více na www.nkp.cz.