Hlavní obsah stránky

Z knihoven…

Extraligoví hokejisté v luhačovické knihovně

Milana Mikulcová

Ve čtvrtek 1. prosince 2011 jsme v Měst­ské knihovně v Luhačovicích mohli přivítat netradiční hosty - čtyři členy extraligového hokejového týmu PSG Zlín. Jakub Sedláček, Petr Zámorský, Roman Vlach a Petr Holík se přijeli podělit se svými zážitky a zkušenostmi z ledové plochy i hokejového zákulisí. Přišli se za nimi podívat fanoušci všech věkových kategorií a zejména u starších dětí měli hokejisté obrovský úspěch.

Hráči v pohodě a bezprostředně odpovídali na všemožné otázky a bylo vidět, že nejen fanoušci, ale i oni sami se velmi dobře bavili. Přítomní kluci byli nadšeni z výstroje, kterou si mohli na sobě vyzkoušet, otázka stíhala otázku a dvě hodiny uběhly jako voda. Fanoušci se díky ochotě přítomných hráčů mohli vyfotit spolu se svými ido­ly a všichni si odnášeli kromě zážitku i plakáty s autogramy sportovců. Díky příjemným hokejistům a nadšeným hokejovým fandům se nám podařila pěkná akce se spontánní atmosférou. Velké poděkování patří Mgr. Patriku Kamasovi - jednateli a členu prezidia klubu a Oldřichu Šolcovi - sekretáři klubu a vedoucímu mužstva, bez nichž by toto setkání nemohlo vzniknout.

Jak je vidět, knihovna může být místem pro společenská setkávání lidí s různými zájmy a koníčky.

 

Adventní jarmark v Klementinu

Text a foto Lenka Šimková

 

 

Ve čtvrtek 1. 12. 2011 proběhl pod záštitou Klubu tvořivých knihovníků (SKIP ČR) a Národní knihovny ČR adventní jarmark na Révovém nádvoří v Klementinu. Za redakci jsme vám slíbili malé ohlédnutí. A i když jsou již vánoční svátky za námi, určitě tato první akce klubu nebyla tou posled­ní…