Hlavní obsah stránky

LETEM MEDIÁLNÍM SVĚTEM KNIHOVEN

HODICE / 795 obyv., okres Jihlava

Znovuotevření obecní knihovny v Hodicích proběh­ne ve čtvrtek 10. listopadu v anglickém stylu. Čtenáři si budou moci vypít čaj nebo kávu o páté. Je připraven kulturní program, anketa a výtvarná soutěž pro děti o ceny. Součástí programu bude také výprodej vyřazených knih a časopisů za symbolické ceny.

Jihlavské listy, 8. 11. 2011

CHEB / 31 931 obyv.

Další noc se známou osobností si mohou užít návš­těvníci chebské městské knihovny. Tentokrát dorazí Johann Wolfgang Goethe. Noc s historickou osobností, jak se akce jmenuje, se uskuteční dnes od 19 do 24 hodin. Na začátek je naplánován program Krajina Chebska jako scéna Goethova díla. Výzdobu na téma Faust a Markétka zajistí výtvarné oddělení Základní umělecké školy. Návštěvníci se mohou těšit na ukázky literární i filmové, i noční prohlídku knihovny s překvapením.

Chebský deník, 11. 11. 2011

JAROSLAVICE / 1257 obyv., okres Znojmo

Na čtení a besedu se spisovatelem Jiřím Svobodou se mohou těšit lidé v Jaroslavicích. Autor přečte několik ukázek ze svých knížek, např. Nejkrásnější pověsti z jižní Moravy, Moravského krasu a okolíO znojemské věži a další. Beseda se uskuteční ve středu 16. listopadu od 10 hodin v Obecní knihovně v Jaroslavicích.

Znojemský deník, 14. 11. 2011

LIPNÍK NAD BEČVOU / 8556 obyv., okres Přerov

Program pro děti chystá Městská knihovna v Lipníku nad Bečvou. Na Den pro dětskou knihu 26. listopadu si pozvala zajímavého hosta. V programu Romana Prokeše Malá tiskařská dílna si návštěvníci vyzkoušejí, jak pracují tiskaři a zjistí, jak se vyrábějí knihy. Akce začíná v 16 hodin v Domečku.

Týdeník Nové Přerovsko, 25. 11. 2011

LULEČ / 811 obyv., okres Vyškov

Registrace do obecní knihovny v Lulči bude znovu zdarma. Rozhodli o tom na posledním zasedání zastupitelé. Poplatek sto korun pro čtenáře na rok, který schválili na jaře, se tak ruší. Ke schválení poplatku se původně zastupitelé rozhodli, protože obec hradí náklady na provoz knihovny sama. Situace se však změnila po konzultaci s knihovnicí a anketě mezi lidmi z obce. Ukázalo se, že by to bylo spíš kontraproduktivní.

Vyškovské listy, 18. 11. 2011

PLASY / 2590 obyv., okres Plzeň-sever

Neděle 30. října 2011 patřila v Plasích čarodějům a čarodějnicím. Městská knihovna spolu s DDM Radovánek pořádala II. ročník akce Cesta za čarodějnickou knihou. Strašidla procházela trasu osvětlenou svíčkami a lampiony z Velké louky až do zimního refektáře plaského kláštera a plnila rozmanité úkoly. Na konci cesty se děti zapisovaly do kouzelné knihy.

Plzeňský deník - jih, 1.11. 2011

PUCLICE / 325 obyv., okres Domažlice

Herní odpoledne v knihovně na puclické tvrzi pořá­dá v sobotu 12. listopadu ve 14 hodin Obecní knihovna Puclice ve spolupráci s tamním obecním úřadem a herním klubem Maxík. Návštěvníci si mohou zahrát stolní hry pro malé i velké, prohlédnout si tvrz s výkladem, společně si něco přečíst a namalovat a po setmění pak vypustit do vzduchu lampiony štěs­tí.

Domažlický deník, 11. 11. 2011

SBĚŘ / 254 obyv.,okres Jičín

Místní knihovna sídlí v budově obecního úřadu, kde má vyčleněnu samostatnou místnost. Zařízení plní funkci informačního a kulturního centra v obci. Na výběr je zde přes 400 svazků vlastního knižního fondu, který je doplňován o novější knihy z výměnného souboru Knihovny Václava Čtvrtka v Jičíně. Ty jsou sem dováženy pravidelně dvakrát ročně, vždy na jaře a na podzim. Obyvatelstvo je o tom následně informováno prostřednictvím místního rozhlasu.

Jičínský deník, 9. 11. 2011

ÚSTÍ NAD ORLICÍ / 15 268 obyv.

Městská knihovna pozvala děvčata na Hororovou noc. Na počest 141. výročí úmrtí Karla Jaromíra Erbena se zde v pátek od 19.19 hodin uskuteční přespávací akce pro odvážné slečny ve věku 13 až 19 let. Sed­mé­ho listopadu také uplynulo 200 let od narození tohoto význačného básníka, spisovatele a historika, proto je letos tento měsíc výjimečně bohatý na různorodé akce věnované právě Erbenovi.

Orlický deník, 23. 11. 2011

VAMBERK / 4771 obyv., okres Rychnov nad Kněžnou

Již páté setkání s tajemnem se uskuteční v Městské knihovně Vamberk. Akce nese název Keltská noc aneb „duchů se nebojíme“…? Mladší čtenáři se tak večer 4. listopadu vydají na výlet za našimi předky z dávných dob, kdy statečnost a odvaha zdobila srdce čestných Keltů.

Jičínský deník: Východní Čechy, 3. 11. 2011

Připravila RENÁTA SALÁTOVÁ

Údaje o počtu obyvatel byly čerpány z portálu Veřejná správa online - http://mesta.obce.cz