Hlavní obsah stránky

Letem mediálním světem knihoven

Připravila Renáta Salátová

Údaje o počtu obyvatel byly čerpány z portálu Veřejná správa on-line

http://mesta.obce.cz

HAVLÍČKŮV BROD / 24 572 obyv.

LiStOVáNí – scénické čtení knihy Kouzelná baterka Olgy Černé začne ve středu 11. ledna v 8.30 v sále Staré radnice. Představení je určeno pro menší školáky a je součástí oslavy 10. narozenin Krajské knihovny Vysočiny v Havlíčkově Brodě.

Jihlavský deník, 7. 1. 2012

HODONÍN / 28 431 obyv.

Zrcadla a jejich význam v oblasti Feng-shui – takový je název přednášky Ivy Matyášové, která se uskuteční 24. ledna v 17 hodin v přednáškovém sále hodonínské městské knihovny. Přednáška se zaměří na to, jak si pomocí zrcadel vytvořit harmonické a prosperující prostředí doma i na pracovišti.

Hodonínský deník, 24. 1. 2012

CHEB / 31 931 obyv.

Desítky zájemců dorazily v pátek 20. ledna večer do chebské městské knihovny. Konala se zde totiž přednáška Jany Chaloupkové o Jemenu. Kromě zajímavého povídání zhlédli návštěvníci fotografie z arabské země. Jana Chaloupková u této příležitosti ta­ké pokřtila svoji knihu Brazílie, kde působila jako diplomatka.

Chebský deník, 23. 1. 2012

KYJOV / 12 792 obyv., okres Hodonín

Městská knihovna Kyjov v rámci propagace akce Celé Česko čte dětem připravila pro své malé čtenáře na 22. prosince 2011 velmi atraktivní besedu. Do této celorepublikové akce jsou zapojeny nejen slavné osobnosti, ale i zajímaví lidé mnoha měst a obcí. Pro děti to přináší spoustu zajímavých zážitků. Vánoční čtení zahájila ředitelka Městské knihovny v Kyjově Marie Ježková spolu s koordinátorkou projektu Michaelou Moudrou.

Hodonínský deník, 19. 1. 2012

LIBEREC / 100 721 obyv.

Krajská knihovna v Liberci pořádá cyklus přednášek Letem světem populární hudby XX. století: BEATLES I. Hudební publicista Jan Prchal bude tentokrát probírat legendární Beatles. Historie kapely je ovšem tak zajímavá a obsáhlá, že se rozhodl liverpoolské čtveřici věnovat celkem čtyři přednášky. První se koná 5. ledna od 18 hodin ve velkém sále Krajské vědecké knihovny v Liberci.

Liberecký deník, 5. 1. 2012

LITOMĚŘICE / 25 687 obyv.

K pravidelným a vítaným akcím Knihovny K. H. Máchy patří poznávací a vzdělávací semináře. Letošní rok zahajuje přednáška Esoterické otazníky lektorky Jaroslavy Slavíčkové. Tak jako v listopadu pomáhal Zdeněk Šimanovský posluchačům dostat se do rovnováhy a posílit duševní stabilitu formou muzikoterapie, tak k podobnému cíli nasměruje Jaroslava Slavíčková cestou intuitivní kresby, kresbou mandal, pomocí energie obrázků apod. Více se dovíte 10. led­na v 17 hodin ve 2. patře litoměřické knihovny.

Litoměřický deník, 9. 1. 2012

MUTĚJOVICE / 829 obyv., okres Rakovník

Obecní knihovna Mutějovice zve na besedu s autorkou knihy Spisovatelky a ERÓS s podtitulem Utajené životy velkých českých žen Martinou Bittnerovou. Setkání se koná v úterý 31. ledna od 16 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu Mutějovice.

Rakovnický deník, 24. 1. 2012

PRAHA / 1 200 455 obyv.

Knihovnu Václava Havla čekají změny. Původní dramaturgické a programové schéma akcí je postupně doplňováno o nové projekty, vázané na ryze havlovská témata. „Kromě vydávání knižních titulů půjde především o pořádání přednášek, studentských soutěží, scénických čtení a výstav,“ uvedl Martin Palouš, ředitel Knihovny Václava Havla.

Pražský deník, 24. 1. 2012

PRACHATICE / 11 802 obyv.

Také prachatické děti se mohou zapojit do celostátní soutěže o plakát na akci Celé Česko čte dětem 2012. V Prachaticích se k výzvě na výtvarnou soutěž přihlásila Městská knihovna, která se do akce Celé Česko čte dětempravidelně zapojuje. Děti mohou své výkresy posílat do konce letošního února na kartonovém papíru velikosti minimálně A4.

Prachatický deník, 5. 1. 2012

PŘIBYSLAV / 3980 obyv., okres Havlíčkův Brod

V Kurfürstově domě v Přibyslavi se ve středu 11. led­na koná zajímavá akce. Jmenuje se Rodiče čtou dětema proběhne od 16 do 17 hodin. Pořádá ji městská knihovna a je určena široké veřejnosti. Jak už název napovídá, budou dospělí předčítat dětem úryvky z knih.

Havlíčkobrodský deník, 9. 1. 2012