Hlavní obsah stránky

Poznámky do diáře – Neušlo nám

POZNÁMKY DO DIÁŘE

  •           Asociace knihoven vysokých škol ČR ve spolupráci s Ústavem informačních studií a knihovnictví FF UK v Praze a občanským sdružením SPRIG – společnost pro rozvoj informační gramotnosti pořádají dne 20. 9. seminář IVIG 2012 (Informační vzdělávání a informační gramotnost v teorii a praxi vzdělávacích institucí). Letošní program bude zaměřen na téma Hodnocení efektivity informačního vzdělávání: víme, zda něco naučíme? Setkání se uskuteční v Aule Univerzity Karlovy, Praha 5, Jinonice. Podrobné informace včetně programu jsou uveřejněny na stránkách http://www.akvs.cz/aktivity/2012-seminar-ivig.php.
  •            Sekce veřejných knihoven SKIP vyhlašuje již 16. ročník celostátní akce Týden knihoven ve dnech 1.–7. října 2012. Letošní motto zní ČTI, ŽIJ ZDRAVĚ! Cílem je propagovat služby lékařských knihoven ve spolupráci s Národní lékařskou knihovnou a Klubem lékařských knihoven SKIP a v knihovnách nabízet témata jako například biblioterapie, zdravý životní styl a další. Společná akce k Týdnu knihoven Knihovnický happening v Písku proběhne 21. 9. s předáním ocenění MARK 2012 – cena SKIP a Skanska. Dále se chystá Velké říjnové společné čtení věnované Jiřímu Trnkovi (od 1. 10.) a při příležitosti Týdne knihoven bude rovněž udělena cena Ministerstva kultury ČR Knihovna roku 2012 a Městská knihovna roku 2012 – cena SKIP a Skanska. Další informace, registrační formulář akcí a mnoho inspirace najdete na www.skipcr.cz.

NEUŠLO NÁM

  •            Zlata Houšková, vedoucí oddělení vzdělávání Knihovnického institutu Národní knihovny ČR, se stala pražskou Ženou regionu 2012. Soutěž Žena regionu (www.zenaregionu.czje vyhlašována od roku 2009 a je určena pro všechny ženy, se kterými se denně potkáváme a které mnohdy dosahují jedinečných výsledků nejen ve své profesi, ale aktivně se podílejí i na veřejném životě a tvoří hodnoty, které obohacují náš život.