Hlavní obsah stránky

Poznámky do diáře - Neušlo nám

Poznámky do diáře

  • BŘEZEN je letos opět měsícem čtenářů. Veškeré informace a inspiraci k možným aktivitám v knihovnách naleznete na nové webové prezentaci SKIP ČR http://www.skipcr.cz/.
  • Svaz knihovníků a informačních pracovníků vyhlašuje v týdnu od 7.-13. 3. 2011 celo­státní akci Týden čtení. Cílem zajímavých a ne­tradičních akcí v knihovnách by mělo být nalákání především dětí a mládeže ke čtení a zapojení celé rodiny do různých aktivit knihoven věnovaných propagaci čtení.
  • Konference INSPO - Internet a in­for­mační systémy pro osoby se specifickými potřebami se uskuteční v sobotu 19. 3. 2011 v Kongresovém centru Praha. Program již 11. ročníku tohoto setkání a registrační formulář jsou k dispozici na http://www.helpnet.cz/.
  • Národní pedagogická knihovna Komenského vyhlásila anketu SUK 2010. Hla­so­vací lístky do 19. ročníku ankety o nejoblíbenější knihu pro děti je možné zasílat do 20. 3. 2011. Lístky a další informace jsou dostupné na stránkách http://www.npkk.cz/.
  • Klub dětských knihoven SKIP, regionální organizace SKIP Východní Čechy a Knihovna Václava Čtvrtka v Jičíně zvou všechny zájemce o nové formy práce s dětmi v knihovnách na přehlídku OKNA (O KNihovnických Aktivitách), která se uskuteční ve dnech 7.-8. 4. 2011 v Jičíně. Akce se koná jako prolog říjnové odborné konference u příležitosti 100. výročí narození Václava Čtvrtka. Nultým ročníkem by tak měla být zahájena tradice každoročních obdobných přehlídek věnovaných významným spisovatelům, literárním dílům, žánrům ad. Další informace a přihláška jsou vystaveny na http://knihovna.jicin.cz/okna.html.

Neušlo nám

  • Novým generálním ředitelem Národní knihovny ČR se stal Ing. Tomáš Böhm, který se ujal své funkce 1. 1. 2011. Tomáš Böhm vystudoval VŠE v Praze a absolvoval roční studium na University of London. V roce 2001 byl jmenován generálním ředitelem společnosti Ringier ČR, a. s., kterou vedl pět let. V posledních letech se věnoval ekonomickému poradenství, krizovému managementu, mediálnímu poradenství v oblasti tiskových médií a knižní produkce.