Hlavní obsah stránky

LETEM MEDIÁLNÍM SVĚTEM KNIHOVEN

Chodov (14 651 obyv., okres Sokolov)

Taneční párty v rytmu latinskoamerické hudby pořádá ve středu večer Městská knihovna v Chodově. Akce je určená pro jednotlivce i páry. Tančí se od 17 do 20 hodin, takže každý může přijít podle svých časových možností.

(Sokolovský deník, 19. 4. 2011)

Ivanovice na Hané (2925 obyv., okres Vyškov)

Podvečerní čtení pro děti chystá na zítřek Městská knihovna v Ivanovicích na Hané, která se tak připojuje k nedávné vlně podobných pořadů. Akce s názvem Podvečerní čtení aneb Odložená noc s Andersenem začíná o půl šesté večer. Děti budou mít mimo jiné možnost vyrobit si záložku do knížky.

(Vyškovský deník, 7. 4. 2011)

Kojetín (6473 obyv., okres Přerov)

Městská knihovna Kojetín spolupořádá pro babič­ky, dědečky a jejich vnoučata středeční odpolední setkání v klubovně Centra sociálních služeb E. Beneše pod názvem Pohádková babička. Tato akce je součástí projektu Kojetín - Šťastný domov. Děti a prarodiče společně čtou pohádky, soutěží a vypráví si o knížkách.

(Přerovský deník, 6. 4. 2011)

Liberec (104 924 obyv.)

Oddělení pro děti a mládež Krajské vědecké knihov-ny v Liberci zve dnes na slavnostní křest zvukové podoby knihy Matylda. Akce začíná ve tři hodiny odpoledne; křest cédéčka se koná v rámci projektu Děti čtou nevidomým dětem, jehož cílem je vytvoření zvukové knihy určené pro nevidomé a slabozraké děti a paraplegiky a podpora dětského čtenářství. 

(Mladá fronta Dnes : kraj Liberecký, 8. 4. 2011)

Loket (3205 obyv., okres Sokolov)

Odpoledne plné her si mohou v sobotu užít ná­vštěvníci Městské knihovny v Lokti. Ta akci pořádá ve spolupráci s dalšími herními kluby z Horního Slavkova a skautské Jitřenky.

(Sokolovský deník, 20. 4. 2011)

Louny (18 980 obyv.)

Předvelikonoční veselí vládlo v Městské knihovně Louny od 13. do 15. dubna. Probíhal tam již čtvrtý ročník Velikonočních dílen, organizovaný ve spolupráci se Spolkem paní, dam a dívek. Děti mohly procházet knihovnou a seznámit se s různými technikami zdobení velikonočních vajec, výrobou patchworkových vajíček, zdobením perníčků, pletením košíčků a pomlázek. 

(Žatecký a lounský deník, 26. 4. 2011)

Opava (59 513 obyv.)

Knihovna Petra Bezruče nachystala na 19. dub­na od osmnácti hodin vernisáž fotografií a audio­vi­zuální pořad opavského rodáka, cestovatele a ho­rolezce Kamila Bortela pod názvem V zajetí ledu Lhotse 2010

(Opavský deník, 15. 4. 2011)

Prachatice (11 532 obyv.)

Ve čtvrtek, první den velikonočních prázdnin, připravila prachatická Městská knihovna akci pro děti s názvem Za tajemnými poklady za zavřenými dveřmi se spisovatelem Ondřejem Fibichem

(Prachatický deník, 19. 4. 2011)

Štramberk (3431 obyv., okres Nový Jičín)

Ve Štramberku se díky nové službě ke knihám sná­ze dostanou imobilní a starší občané. Městská knihovna zavedla od dubna novou službu nazvanou Rozvoz knih. Knihovnice budou každý měsíc zdar­ma rozvážet do domovů starších občanů kni­hy. Rozvoz knih je vždy poslední úterý v měsíci.

(Novojičínský deník, 12. 4. 2011)

Šumperk (27 672 obyv.)

Zahradní slavnost chystá na čtvrtek 28. dubna Městská knihovna Šumperk. Akce se uskuteční v zahradě za budovou knihovny od 10 do 16 hodin. Návštěvníky čekají hry, soutěže, krátká vystoupení, rej čarodějnic i jízda pohádkovým vláčkem. Slavnost připravily knihovnice u příležitosti zakončení výstavy společnosti Dětský klíč. 

(Šumperský a Jesenický deník, 27. 4. 2011)

Ústí nad Labem (98 469 obyv.)

Dnes dorazte do ústecké knihovny na četbu z románu Jakob von Gunten od švýcarského spisovatele Roberta Walsera. Číst bude jeho překladatel Radovan Charvát. Překladatel své čtení doplní i o zkrácenou verzi německého dokumentárního filmuStále ještě stojím přede dveřmi do života, věnovanému R. Walserovi.

(Ústecký deník, 26. 4. 2011)

Vyškov (22 007 obyv.)

Kdo rád zpívá, může se těšit na dnešní společné zpívání se členy Vyškovského smíšeného pěvecké­-ho sboru za hudebního doprovodu Jana Holzera. Akce patří do pravidelného cyklu setkávání s názvem Pojďme si zazpívat. Zájemci jsou zváni o půl páté odpoledne do vyškovské Knihovny Karla Dvořáčka. 

(Vyškovský deník, 7. 4. 2011)

(Údaje o počtu obyvatel jsou čerpány z pravidelně aktualizované aplikace Adresy v České republice MV ČR -http://aplikace.mvcr.cz/adresa)

Připravila RENÁTA SALÁTOVÁ