Hlavní obsah stránky

Poznámky do diáře

  • V pořadí šestý seminář pořádá ve dnech 4. 9.-6. 9. 2011 Knihovna Univerzity Palackého v Olomouci ve spolupráci s Asociací knihoven vysokých škol ČR. Setkání s tématem Hodláte stavět knihovnu? Máme pro vás pár bodů k zamyšlení se uskuteční v Uměleckém centru Univerzity Palackého v Olomouci. Program a přihláška jsou k dispozici na http://library-architecture.upol.cz/2011.
  • Ve dnech 6.-8. září 2011 se koná v Českém Těšíně již 35. seminář knihovníků muzeí a galerií, který tradičně připravuje komise knihovníků při AMG ČR. Odborný program bude zaměřen do tří základních bloků - Koncepce rozvoje knihoven ČR na období 2011-2014Digitalizace v muzejních a galerijních knihovnách a Sbírkové fon­dy v muzejních knihovnách. Další informace jsou na stránkách Muzea Těšínska http://www.muzeumct.cz.
  • SDRUK ČR a Ústřední knihovnická rada ČR zve na 19. ročník konference Knihovny současnosti, který proběhne ve dnech 13.-15. 9. 2011 v areálu Jihočeské univerzity v Českých Budějo­vicích. Zaměření na vzdělávací a kulturní služby poskytované knihovnami veřejnosti v letošním roce zdůrazňuje potřebu jednotného knihovního rozhraní ke vstupu do primárních či sekundárních, digitálních či digitalizovaných informační zdrojů a posun v organizaci služeb i technologiích užívaných při jejich realizaci. Webové stránky konference jsou http://www.svkos.cz/sdruk/konference-knihovny-soucasnosti/.
  • Pod názvem Problematika historických a vzácných knižních fondů se 20.-21. 9. 2011 koná 20. ročník pravidelného setkání odborníků zabývajících se historickými a vzácnými fon­dy nejen českých a slovenských knihoven. Konfe­rence se koná v Arcidiecézním muzeu Olomouc. Podrobné informace jsou na stránkách Vědecké knihovny v Olomouci http://www.vkol.cz.
  • Tradiční setkání venkovských knihovníků Co venkovské knihovny umějí a mohou VII. se uskuteční ve dnech 22.-24. 9. 2011 v Proti­vanově. Odborný seminář zaměřený na činnost venkovských knihoven doplňuje relaxační část, kdy účastníci poznávají krásy daného regionu. Program a přihláška viz http://www.skipcr.cz/aktuality/co-venkovske-knihovny-umeji-a-mohou-vii.