Hlavní obsah stránky

Vyšlo v knihovnách

  • Městská knihovna Rakovník vydala a v prosinci roku 2008 pokřtila novou knihu Slovo do pramice. Autorem textu je Milan Zimmermann, ilustrace vytvořila Marcela Alfonsová. Kniha pomocí obrázků a básniček mapuje horní tok řeky Berounky a připomíná místa, která stojí za návštěvu. Je určena všem, kdo tuto řeku znají a rádi se k ní vracejí, dětem i „nedospělým“ dospělým, vodákům i pěším turistům. Vazba, 35 stran.

 

  • Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem vydala publikaci Gavrilo Princip. Autorkou básně inspirované činem atentátníka je Anna Stará. Zájemci si knihu mohou objednat na adrese Anna Stará, Krátká 987, 410 02 Lovosice. Doporučená cena je 50 Kč.

 

  • Knihovna města Hradce Králové vydala k 70. výročí úmrtí Karla Čapka publikaci Hradecký stříbrný vítr. Kniha má podtitul Studentský spolek Mansarda, Karel Čapek a další osobnosti české kultury a obsahuje řadu zajímavých dokumentů, fotografií i básnických prvotin. Publikace mapuje činnost studentského spolku, který vznikl v Hradci Králové na počátku dvacátého století. Kromě Karla Čapka jsou v knize zařazeni i další královéhradečtí studenti, např. Jiří Červený, Rudolf Medek, Emil Vachek i méně známí František Kryštof a Josef Rosenzweig (strýc Jiřího Ortena).Knihu je možné objednat na e-mailu: