Hlavní obsah stránky

Poznámky do diáře - Neušlo nám

Poznámky do diáře

  • Městská knihovna v Třebíči pořádá 7. 4. 2009 jednodenní seminář Zvukové knihy v roce 2009. Přihlášku je nutné doručit do 31. 3. 2009. Kontaktní osobou pro tuto akci je Bc. Jitka Němcová - jnemcova@knihovnatr.cz.
  • Seminář Knihovny a senioři, s programem knihovnické služby pro seniory, vzdělávání seniorů v knihovnách, senioři jako spolupracovníci a partneři knihoven, aktivizace seniorů, se koná v Masarykově veřejné knihovně Vsetín ve dnech 15.-16. 4. 2009. Přihlášku, program a další informace naleznou zájemci na stránkách knihovny http://www.mvk.cz/.
  • První ročník odborného semináře Informační vzdělávání ve veřejných knihovnách pořádaný společně s Moravskou zemskou knihovnou v Brně se uskuteční 21.-22. 4. 2009 v konferenčním sále Studijní a vědecké knihovny v Hradci Králové. Formou přednášek, příkladů z knihoven a workshopu stanoví základní témata informačního vzdělávání pro základní a střední školy ve veřejných knihovnách.

Další podrobnosti viz http://www.svkhk.cz/1-odborny-seminar-informacni-vzdelavani-ve-verejnych-knihovnach.html.

  • Stejně jako v předešlých ročnících se mohou knihovny opět podílet na čtenářské části soutěže Magnesia Litera(mohou tak učinit nabídkou korespondenčních hlasovacích lístků čtenářům, hromadným shromážděním a zasláním lístků na příslušnou adresu či umístěním hlasovacího formuláře na vlastní web). Dnem uzávěrky hlasování o Kanzelsberger cenu čtenářůje 10. duben 2009. Webová stránka výročních knižních cen je http://www.magnesia-litera.cz.

Neušlo nám

  • Centrum pro školní knihovny nabízí na svých stránkách http://www.npkk.cz/csk/ novou službu Ptejte se CSK. Je určena všem pedagogům a knihovníkům školních knihoven (ale i knihoven ostatních). Dotazy mohou souviset s problematikou školních knihoven, studijních a informačních center škol, dětského čtenářství, literatury pro děti a mládež, čtenářské gramotnosti a dalších příbuzných oblastí.