Hlavní obsah stránky

Čtenář informuje

Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Brodě připravila na březen korespondenční soutěž určenou lidem se zdravotním handicapem.

Akce se zrodila v rámci Března - měsíce internetu a lze předpokládat, že bude i nadále úspěšná. Dne 1. března byly na stránkách knihovny www.kkvysociny.cz zveřejněny otázky, na které je možné odpovídat po celý měsíc, a to na e-mailovou adresu handicap@kkvysociny.cz

Touto soutěží se snažíme přivést k počítači lidi, kteří sice musí překonávat zdravotní potíže, ale chtějí dát životu najevo, že se nevzdají a že také zvládnou práci s moderní technikou. A ty, kteří se jí možná lehce obávají, chceme přesvědčit, že překonávat bariéry může být někdy i zábavné. Využít k tomu mohou např. speciální software pro zrakově postižené v knihovnách, upravené PC stanice apod.

Vědomostní soutěž složená z patnácti otázek z oblasti literatury a kultury bude probíhat jednokolově. Soutěžící uplatní jak znalost literatury, tak i zdatnost při vyhledávání informací na internetu. Uzávěrka soutěže je 31. března 2009. Tři nejlepší řešitelé obdrží věcné ceny. Vyhlášení výsledků a vítězů soutěže proběhne 6. dubna 2009. Těšíme se na bohatou účast! Kontaktní adresa soutěže je handicap@kkvysociny.cz nebo lacinova@kkvysociny.cz.

Hana Lacinová