Hlavní obsah stránky

Poznámky do diáře - Neušlo nám

Poznámky do diáře

  • Statutární město Děčín a Městská knihovna Děčín vyhlašují XIII. ročník soutěže Literární cena Vladimíra Vokolka 2009. Soutěž si klade za cíl objevovat nové básnické talenty, a připomenout tak významného děčínského básníka a esejistu Vladimíra Vokolka (* 1. 1. 1913 Pardubice - † 23. 7. 1988 Ústí nad Labem). Uzávěrka pro zasílání příspěvků je 27. října 2009. Kritéria a kontaktní údaje jsou uveřejněny na webu knihovny http://www.dcknihovna.cz.
  • Konference Bibliotheca academica - cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2009 se uskuteční 3.-4. 11. 2009 v prostorách Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Letošní program pravidelného setkání vysokoškolských knihovníků naleznete na stránce http://www.akvs.cz/aktivity/index.html.
  • Knižní veletrh LIBRI Olomouc 2009 proběhne ve dnech 19.-21. 11. 2009. Prezentace vydavatelů, nakladatelů, knihkupců, distributorů a tiskařů doplní také program pro děti - chybět nebudou hudební a literární pořady, divadelní představení, výstavy a soutěže. Ústředním tématem již 25. ročníku veletrhu je 20. výročí sametové revoluce. V jeho rámci se připravují besedy, výstava fotografií o roce 1989 v Československu, Maďarsku i Polsku, diskuse a vystoupení hostů. Další informace jsou na adrese http://www.flora-ol.cz/kalendar09.php.
  • Moravská zemská knihovna v Brně pořádá 25.-26. 11. 2009 konferenci Informační gramotnost a celoživotní vzdělávání. Její program je zaměřen na současný stav a trendy rozvoje a podpory informační gramotnosti na školách v ČR i v zahraničí. Seznamuje s možnostmi školních a veřejných knihoven podílet se na podpoře implementace metod práce s informacemi do výuky. Více viz http://www.mzk.cz/aktivity/.

Neušlo nám

  • Na stránkách Knihovnického institutu NK ČR http://knihovnam.nkp.cz/ je uveřejněn obsáhlý přehled českých a zahraničních literárních cen a soutěží.
  • Na webu Centra pro školní knihovny http://www.npkk.cz/csk/ je k dispozici Doporučení MŠMT k činnosti a funkci školní knihovny na základních a středních školách.