Hlavní obsah stránky

Poznámky do diáře - Neušlo nám

Poznámky do diáře

  • Česká informační společnost, o. s., a Ústav informačních studií a knihovnictví Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze pořádají 19. 1. 2010 již 3. ročník konference IKI - Informace, konkurenceschopnost, inovace. Posláním konference je mimo jiné představení nových směrů informační podpory poznání a inovací ve společnosti, podpora celoživotního vzdělávání v informační společnosti, zkvalitnění kooperace mezi informačními profesionály i firmami a koncovými zákazníky. Místem konání je univerzitní areál v Praze 5-Jinonicích (U Kříže 8).
  • Dosud největší retrospektivní výstavu Josefa Čapka hostí až do 17. ledna 2010 Jízdárna Pražského hradu. Na expozici, kterou pořádá Správa Pražského hradu a Východočeská galerie v Pardubicích s podporou Ministerstva kultury ČR, mohou návštěvníci zhlédnout na tisíc Čapkových děl - olejů, kreseb, grafik, karikatur, ilustrací, knižních obálek či scénografických návrhů.
  • Výstavu 60 let na křídlech Albatrosu s podtitulem Ať jsem kdo jsem, vyrostl jsem s Albatrosem pořádá a k její návštěvě srdečně zve Galerie Klementinum v Praze. Prezentace nakladatelství, které se za šest desetiletí své existence stalo synonymem pro dětskou knihu, bude trvat až do 7. února 2010. Součástí výstavy bude bohatý program autorských čtení, besed a výtvarných dílen určených především pro děti…

Neušlo nám

  • Městská knihovna v Praze připravila další ze svých velkých webových projektů. V říjnu roku 2009 byly spuštěny stránky skompletním dílem Boženy Němcovév elektronické podobě - www.mlp.cz/bozenanemcova/. Obsahují dílo Boženy Němcové, jehož elektronickou podobu vytvořila a Městské knihovně v Praze laskavě poskytla společnost www.digiBooks.cz. Kromě možnosti volného stažení knih v sedmi různých formátech lze na stránkách objevit také řadu dalších informací, které se vztahují k životu či dílu Boženy Němcové. Čtenáři zde naleznou podrobný životopis této spisovatelky, odkazy na knihy o Boženě Němcové ve fondu Městské knihovny v Praze či odkazy na překlady jejích děl do jiných jazyků.