Hlavní obsah stránky

PŘÍLOHA – DĚCKAŘI DĚCKAŘŮM: Pomůcky pro aktivity

Pomůcky využitelné při práci s moderními autorskými pohádkami jsou rozmanité a velmi často se jedná o součást knihovních fondů, který můžeme kreativně použít i pro tento účel.

Dixit

Nádherně ilustrované karty nás mohou zavést v našich fantazií stvořených pohádkách do zajímavého prostředí, přisoudit postavě působivé dovednosti nebo ji obdarovat originálním předmětem, který bude v pohádce využit. K rozvoji fantazie a obrazotvornosti přímo stvořené.

Nakladatel: BlackFire Prodejce: např. www.planetaher.cz/ 

Foto: https://www.svet-her.cz/spolecenske-hry/dixit

Pohádkáři + rozšíření

Vesele tvořivá karetní desková hra; součástí jsou příběhové karty se základní kostrou příběhu. Úkolem dětí je vybírat tu nejvhodnější zvířecí postavu, která se do pohádky bude hodit: jednou tak bude dané zvíře největší vyvrhel, jindy nejlaskavější pohádkový dědeček. Je jen na dětech, jak se na tvorbě pohádky vyřádí.

Nakladatel: BlackFire Prodejce: např. www.planetaher.cz

Foto: https://www.hras.cz/detske-hry/pohadkari/

Piktogramové kartičky z knih Hany Zobačové

V pohádkové knižní sérii z Pasparty jsou velmi podnětnou součástí knih piktogramové slovníčky. Stačí si je zvětšit, vytisknout, zalaminovat a smíchat z několika pohádek dohromady a můžeme nechat tvořit děti jejich vlastní originální pohádky. Pokud nějaký piktogram chybí, domalujeme do prázdného okénka. Vizuální pomůcka vhodná i pro práci s dětmi s hendikepem.

Nakladatel: Pasparta  

Foto: www.pasparta.cz