Hlavní obsah stránky

PŘÍLOHA – DĚCKAŘI DĚCKAŘŮM: Zajímavé deskové hry k tématu

Deskové hry na motivy klasické literatury nebo obecně literatury? Ale jistě, jak si račte přát! Doporučení se píše samo, protože věřím v potenciál možného oslovení skrze hraní a nalákání na přečtení knižní předlohy.

 

Robinson Crusoe: Dobrodružství na prokletém ostrově

Již v roce 2016 vyšla tehdy velmi ceněná hra na motivy díla Daniela Defoa Robinson Crusoe. Je vyprodaná, ale v polovině tohoto roku chystá Albi její znovuvydání! Jedná se o strategickou hru pro 1–4 hráče, kde je cílem dobře spolupracovat, abyste přežili všechny nástrahy a léčky, které vám záludný ostrov přichystá.

Výrobce: Albi

Lze zakoupit např.: https://eshop.albi.cz/robinson-crusoe-dobrodruzstvi-na-prokletem-ostrove/

Ke hře existuje aktuálně i rozšíření, které je dostupné: https://www.planetaher.cz/robinson-crusoe-zahada-ztraceneho-mesta-rozsireni/zakladni-hry

Zdroj obrázku: https://eshop.albi.cz/robinson-crusoe-dobrodruzstvi-na-prokletem-ostrove/#&gid=1&pid=3

Čarovné kostky: Dobrodružství bratří Grimmů

Trochu dražší investice, ale zajímavost mezi hrami: speciální kostky mají na sobě nejen čísla, ale i symboly, které pomáhají hráčům při dobrodružném putování skrze svět grimmovských příběhů; můžete se stát Červenou Karkulkou, ale i Sněhurkou či Locikou a dalšími postavami a plnit úkoly na své cestě tímto kouzelným světem.

Výrobce: Blackfire CZ

Lze zakoupit např.: https://www.planetaher.cz/carovne-kostky-dobrodruzstvi-v-pohadkach-bratri-grimmu

Zdroj obrázku: https://www.planetaher.cz/carovne-kostky-dobrodruzstvi-v-pohadkach-bratri-grimmu#gallery-1

Duna: Zrada

Blafovací hra určená pro hráče od 14 let. Byla vymyšlena na podkladu legendární stejnojmenné knihy Duna. Hráči hrají za tým Harkonnenů nebo Atreidů, jejich identity však zůstávají zahaleny tajemstvím, jejich cílem je získat dostatek cenných informací, aby pomohli k vítězství svým stoupencům. Svět tajných agentů osloví milovníky komunikativních her. Ideální pro skupiny od čtyř hráčů.

Výrobce: Blackfire CZ

Lze zakoupit např.: https://www.planetaher.cz/duna-zrada

Zdroj obrázku: https://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/duna-zrada-13359/

R.U.R.

Dlouhé roky poté, co nad naším světem převzali vládu roboti, se ocitáme v prostředí této karetní únikové hry. Můžeme se vžít do role Alquista, posledního přeživšího člověka, a pokusit se zachránit budoucnost lidstva. Průhledné karty a zadávané úkoly dělají hru atraktivnější a také o něco náročnější, je určena zkušenějším luštitelům únikovek.

Výrobce: Albi

Lze zakoupit např.: https://www.planetaher.cz/unikovka-r-u-r

Zdroj obrázku: https://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/unikovka-r-u-r-12890/