Hlavní obsah stránky

NAPSALI JSTE NÁM: Nezisková organizace Česká kniha pomáhá

Od této organizace naše zařízení Centrum sociální pomoci Vodňany obdrželo celkem 90 knih, z toho 80 svazků bylo určeno pro seniory z domova pro seniory a 10 pro pečovatelskou službu. Knihy přišly „co nevidět“, a tak jsme je hned začali rozdávat všem čtenářům a čtenářkám – na jejich pokoje, do soukromých knihovniček.

Jsou to knihy různých žánrů, takže si každý čtenář našel tu svou oblíbenou, do které se rád začetl. U seniorek jsou zvláště oblíbené romány nebo historické knihy. Kniha Jan Žižka z Trocnova od Otomara Dvořáka nebo Kufr pana Lederera od Jana Jelínka měly velký úspěch. Také pro čtenáře, kteří mají v oblibě detektivky, povídky nebo cestopisné knihy, se našla spousta titulů od českých autorů. Pár knih jsme umístili do naší společné knihovny, která je dostupná pro všechny seniory. Knihy různých žánrů samozřejmě potěší i imobilní uživatele domova, kterým pravidelně aktivizační pracovnice předčítá z knih na přání.

Ještě jednou děkujeme za zaslané knihy organizaci Česká kniha pomáhá, která tímto způsobem pomáhá a rozdává radost tam, kde je třeba.

Za CSP Vodňany NELA HOLLEROVÁ aktivizacni@cspvodnany.cz

Více informací o neziskové organizaci Česká kniha pomáhá: https://www.ceskaknihapomaha.cz/