Hlavní obsah stránky

NEUŠLO NÁM

Zapojte se do soutěže Fotíme knihovny!

Pokud se rádi věnujete fotografování a záleží vám na tom, aby byly na internetu snadno k nalezení pěkné fotografie vaší knihovny s jasně uvedenými licenčními podmínkami, máme pro vás dobrou zprávu. Až do 31. května 2023 se můžete zapojit do soutěže Fotíme knihovny!

Soutěž pro vás připravil Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR (SKIP) ve spolupráci se spolkem Wikimedia ČR. Je zaměřena na fotografie budov knihoven zvenčí. Mohou se jí zúčastnit všichni knihovníci a příznivci knihoven, fotografování a svobodného sdílení obsahu. Jeden uživatel může přihlásit nejvýše tři fotografie pořízené v roce 2023. Je  třeba je nahrát do úložiště Wikimedia Commons.

Ze zaslaných fotografií bude vylosováno deset účastníků, kteří od organizátorů obdrží drobnou pozornost. Organizátoři ze všech přihlášených fotografií zároveň vyberou nejpovedenější snímky a zveřejní je formou alba na facebookovém profilu SKIP. Zvláštní ocenění získají ty, které obdrží nejvíc lajků. Vyhodnocení soutěže proběhne v červnu 2023 v rámci Online kávy s předsedou SKIP (datum upřesníme). Vítězná fotografie bude navíc v červenci 2023 vystavena na portálu Mediální gramotnost.

Zaslané fotografie budou využity projektem Obálkyknih.cz, který poskytuje služby více než šesti tisícům knihoven ČR i portál Knihovny.cz.

Podrobnosti o soutěži najdete ve Wikipedii (http://bit.ly/SoutezFotimeknihovny) a také na webu SKIP (https://www.skipcr.cz/zapojte-se-do-souteze-fotime-knihovny).

LINDA JANSOVÁ linda.jansova@nkp.cz