Hlavní obsah stránky

INSPIRACE Z KNIHOVEN: Kulinářské řádění v Městské knihovně Chodov

V sobotu 13. 2. jsme v Městské knihovně Chodov uspořádali cupcakeové odpoledne! Díky Ivaně Jindřichové, tvůrkyni blogu Cat&Cook jsme se seznámili s historií geniálních minidortíčků, které se v posledních letech staly ozdobou svátečních tabulí, oslav, ale také malým milým potěšením pro všechny milovníky sladkých dobrot.

Nejprve jsme byli uvedeni do tajů ingrediencí, které jsou základem pro kvalitní a chutný cupcake. Poté následovala náročná část (alespoň pro nás méně zručné), a tou byla příprava ozdob, které měly zkrášlit naše budoucí výtvory. Protože celé naše setkání bylo laděno valentýnsky a zamilovaně, pod rukama návštěvnic se to hemžilo srdíčky a mašličkami. Nejeden manžel, přítel či hodný potomek se v sobotu dočkal velmi milého překvapení.

Samotných dortíků jsme společně vyrobili několik desítek, a to ve čtyřech základních podobách či příchutích. Myslím, že mohu mluvit za všechny, když za pomyslnou třešničku na dortu označím úžasný vanilkový cupcake s krémem z arašídového másla, zdobený preclíčkem a zalitý domácím karamelem. Jen při vzpomínce se sbíhají sliny!

Opět se nám potvrdilo, že čtenáři i nečtenáři naší knihovny jsou milovníky dobrého jídla a nepromarní jedinou příležitost zúčastnit se našich gurmánských večerů. Valentýn a sladká chuť i vůně jsou už nyní minulostí, ale velmi brzy se můžeme společně těšit na další kulinární zážitek.

Za knihovnu velmi děkujeme Ivaně, která si pro nás připravila nezapomenutelné a krásné odpoledne. Budeme se těšit na další brzké setkání.

Foto archiv knihovny