Hlavní obsah stránky

Již třetí italská dobrovolnice v ústecké knihovně

Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem pokračuje i v letošním roce ve spolupráci se zahraničními dobrovolníky v rámci projektů Evropské dobrovolné služby, které od ledna 2014 nově spadají pod vzdělávací program Erasmus+. Do Čech 3. února 2015 přiletěla pětadvacetiletá Giulia Manzella, opět Ital­ka, která bude pracovat ja­ko třetí zahraniční dobrovolnice v naší knihovně.

Giulia absolvovala Mezinárodní studia na univerzitě v Bologni a následně pokračovala v tomto oboru na univerzitě v Turíně. Mimo předmětů týkajících se mezinárodního práva, ekonomiky, mezinárodních vzta­hů a politiky Evropské unie se také učila angličtinu, francouzštinu a základy němčiny a arabštiny.

Giulia pracovala během svých studií v jednom z oddělení univerzitní knihovny v Bologni. Knihovnic­ké prostředí a některé z knihovnických činností pro ni tedy nejsou neznámé. V rámci spolupráce s ústeckou knihovnou se zapojí nejen do půjčování knih v některých odděleních knihovny, ale též do několikaakcí, které bude knihovna pořádat pro veřejnost. Pomáhat bude i při organizaci schůzek Anglického klu­bu, který v knihovně vznikl v roce 2012.

Dobrovolnice bude v ústecké knihovně do 3. srp­na 2015. Rádi bychom, aby během svého pobytu uspořádala alespoň jednu prezentaci pro veřejnost o svém rodném městě Modena a o regionu Emilia-Romagna, do kterého její rodiště patří. A pokud bude nápad a prostor, mohou se návštěvníci knihovny těšit také na menší výstavu.

Tento projekt byl realizován za finanční podpory EU

(opk)