Hlavní obsah stránky

POZNÁMKY DO DIÁŘE – NEUŠLO NÁM

POZNÁMKY DO DIÁŘE

Ve dnech 26.–27. května 2015 proběhne v prostorách Vysoké školy ekonomické v Praze 21. ročník konference o profesionálních informačních zdrojích INFORUM 2015. Při této příležitosti bude jednomu z českých a slovenských informačních projektů či produktů udělena Cena INFORUM 2015. Pozvání k účastni na konferenci přijaly osobnosti z oboru knihovnictví a informační vědy, kterými jsou: Michael Levine-Clark z University of Denver Libraries, Lyn Robinson z City University London a Pål Bakka z University of Bergen. Více informací na http://www.inforum.cz/cs/.

Knihovníci (nejen) z Jihočeského a Plzeňského kraje se setkají u příležitosti již 19. ročníku Literární Šumavy 2015. Místem jejich setkání v období od 28. do 30. května 2015 se stane město Sušice v Plzeňském kraji. V plánu jsou odborné přednášky, povídání i putování po historii regionu.

Dva zajímavé semináře pořádá Městská knihovna v Praze. První z nich Web knihovny jako nástroj marketingové propagace se uskuteční 27. května 2015 a druhý Nové technologie a knihovny pak 1. června 2015. Akce jsou financovány z projektu VISK 2 a více informací je možné získat prostřednictvím kontaktu personalni-vzdelavani@mlp.cz.

NEUŠLO NÁM

Ministr kultury Mgr. Daniel Herman uvedl 24. 4. 2015 do funkce dočasně pověřeného gene­rálního ředitele Národní knihovny České republiky PhDr. Petra Kroupu (na fotce vlevo), který nahradí ve funkci Miroslava Rovenského, jenž na tento post rezignoval.

Ministerstvo kultury České republiky zároveň připravuje vypsání výběrového řízení na post generálního ředitele NK ČR. V příštím roce má být zahájena další etapa revitalizace areálu Klementina, jejíž příprava se nyní potýká s určitými problémy.

„Nepřicházím jako knihovník, ale jako člověk se zkušenostmi s vedením rozsáhlých investičních akcí v resortu kultury,“ sdělil Petr Kroupa, který dosud působil ve funkci ředitele NPÚ, Metodického centra moderní architektury v Brně.