Hlavní obsah stránky

POZNÁMKY DO DIÁŘE – NEUŠLO NÁM

POZNÁMKY DO DIÁŘE

Letošní konference Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2015 vstupuje do 16. ročníku. Ve dnech 2. a3. prosince 2015 se budou přednášející opět věnovat zastřešující problematice, kterou je spolupráce archivů, knihoven, muzeí, galerií a památkové péče při využívání informačních a komunikačních technologií pro ochranu a zpřístupnění kulturního dědictví. Podrobný program je zájemcům k dispozici na http://goo.gl/2QNbp5. Registrace účastníků je možná do 26. listopadu.

V úterý 24. 11. se ve Studijní a vědecké knihovně v Hradci Králové uskuteční Královéhradecká knihovnická konference 2015. Na konferenci zazní přednášky a prezentace k tématu krajské propagační kampaně, která probíhá v Královéhradeckém kraji pod názvem Knihovna je služba. V programu jsou zařazeny přednášky Centrální portál českých knihovenPublic relations v knihovnách a prezentace „dobré praxe“ z knihoven kraje. Na závěr konference bude vyhlášena propagační kampaň pro rok 2016. Doprovodným programem je výstava Design knihovnické propagace. Více informací na http://www.svkhk.cz/Pro-knihovny.aspx.

NEUŠLO NÁM

Mezi oborové elektronické konference přibyla v říjnu další. Jmenuje se „Zaměstnavatel“ a jsou do ní zváni ředitelé a vedoucí knihoven, právníci, personalisté a ekonomové působící v knihovnách, metodici i další zájemci, kteří se zabývají nebo mají zájem o problematiku knihoven jako institucí, o ekonomiku, legislativu, daňovou oblast, ceny, výběrová řízení, personální práci, bezpečnost práce apod. Garanci za konferenci bude mít Zaměstnavatelská sekce SKIP. Konference je neveřejná, obecné informace o ní najdete na https://andrea.vc.cvut.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/zamestnavatelPokud máte zájem o členství, kontaktujte Víta Richtera: vit.richter@nkp.cz.

Opět po roce vytvořili odborníci ze Svazu českých knihkupců a nakladatelů (Komise pro dětskou knihu) a České sekce IBBY nový katalog doporučených původních českých knih pro děti a mládež s názvem Nejlepší knihy dětem 2014/2015. Katalog je ke stažení na www.nejlepsiknihydetem.cz a k dostání také v tištěné podobě v knihkupectvích.