Hlavní obsah stránky

POZNÁMKY DO DIÁŘE - NEUŠLO NÁM

POZNÁMKY DO DIÁŘE

  •            Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR vyhlašuje již VIII. ročník celostátní akce Den pro dětskou knihu. Termín je stanoven na 29. 11. 2014, tj. sobotu před první nedělí adventní. Právě v tento čas je vhodné propagovat dětskou knihu. Kdy jindy než v předvánoční náladě by se mělo myslet na knihu jako dárek. Tento den je příhodný k mno­ha akcím zaměřeným především na knihy pro děti, ale také na četbu a na knihovnu. Doporučují se především výstavy knih a jejich prodej (dohoda s knihkup­ci a antikváři) – v této akci jde totiž opravdu primár­ně o KNIHU. Více informací o akci a registrační formulář je na webu http://www.dendetskeknihy.cz/.
  •       Národní technická knihovna pořádá 2. 12. 2014 seminář České oborové brány, který je realizován v rámci projektu Moderní informační a komunikační technologie v knihovnictví 2014 s podporou programu Ministerstva kultury Veřejné informační služby knihoven – podprogram Mimoškolní vzdělávání knihovníků. Další informace budou vystaveny na webu http://www.techlib.cz/cs/2931-kulturni-a-vzdelavaci-akce.

NEUŠLO NÁM

  •            Masarykova veřejná knihovna Vsetín umístila na svůj web metodické opory k lekcím informačního vzdělávání. Obsahem každé opory je zpracovaná lekce informačního vzdělávání pro konkrétní školní ročník (1.–9. ZŠ a 1.–4. SŠ). Metodiky jsou dostupné na

http://www.mvk.cz/archiv/stazeni/MVK-102290-sylaby.pdf.

  •           Dne 6. 10. 2014 se veřejnosti otevřela dlouho očekávaná pobočka Městské knihovny v Praze – Lužiny. Jedná se o knihovnu, která patří mezi větší pobočky sítě, a najdete ji ve 3. patře místního Obchodního centra, nedaleko stanice metra Lužiny. K vybavení interiéru patří také společenská hra Scrabble vyvedená v nadživotní velikosti s herním plánem umístěným přímo na podlaze knihovny. Knihovna srdečně zve k návštěvě!