Hlavní obsah stránky

PŘÍLOHA – DĚCKAŘI DĚCKAŘŮM: Tipy na deskové hry

Tentokrát přinášíme tipy na hry na téma šifry, luštění a logické myšlení pro různé věkové kategorie, které procvičí naše šedé buňky mozkové a přinesou nejen chvíle napětí, ale i velké zábavy.

Únikovka – Noc v knihovně

Koncept karetních únikových her je nyní velmi rozšířený a u hráčů oblíbený. Výhodou knihoven je to, že tyto hry (kterých je na trhu aktuálně nepřeberné množství) můžeme půjčovat opakovaně, kdežto hráči si to zahrají jednou a pro jednorázové použití si je kupovat nebudou. V této konkrétní únikovce se ocitneme v univerzitní knihovně, kde se snažíme proniknout do zakázaného oddělení. Ideální věk hráčů je 12+.

Výrobce: Albi  Lze zakoupit např.: https://www.planetaher.cz/kniha-unikovka-noc-v-knihovne-2

Zdroj obálky: https://eshop.albi.cz/kniha-unikovka-noc-v-knihovne/

Zápalky

Tentokrát nebudeme zapalovat stohy, ale naše mozkové závity. V cestovní krabičce bez škrtátka lze najít 50 kartiček s rébusy a sadu hracích zápalek, z nichž následně skládáme správné odpovědi. Vhodné na posilování prostorové představivosti a logiky.

Výrobce: Dino  Lze zakoupit např.: https://www.planetaher.cz/zapalky-cestovni-hra

Zdroj obálky: https://www.hras.cz/logicke-a-abstraktni-hry/zapalky-dino/

LogiQuest: Jízdenky, prosím – Výhybka

Znáte-li legendární hru Jízdenky, prosím, tato deskovka staví na její

licenci. Odehrává se ve vlakovém prostředí a motivuje hráče k tomu, aby logicky přemýšlel v souvislostech. Úkolem je postavit na hrací plochu výhybky tak,

aby vlaky odjely včas, a to vše v co nejkratším čase s co nejméně užitými pohyby po hrací ploše. Vhodné pro jednoho hráče od 8 let.

Výrobce: BlackFire CZ  Lze zakoupit např.: https://www.planetaher.cz/logiquest-jizdenky-prosim-vyhybky

Zdroj obálky: https://www.svet-her.cz/spolecenske-hry/jizdenky-prosim-vyhybka

SMART Barevný kód

Hra pro děti ve věku 5+, která učí logickému přemýšlení, ale také prostorové a obrazové představivosti. Cílem hry je poskládat průsvitné destičky, jež na sobě mají určité barevné plošky, tak, aby daly dohromady obrazec z knihy zadání. To se však povede jen tehdy, pokud se plošky překrývají ve správném pořadí.

Výrobce: MindOK  Lze koupit např.: https://www.planetaher.cz/

detail/hlavolamy/smart-barevny-kod

Zdroj obálky: https://mindok.cz/hra/barevny-kod/

Co to čmáráš? Expres

Párty hra pro děti i dospělé, u které nebude nouze o velkou zábavu a ještě si hráči procvičí kreativitu i fantazii. Na kartách je uvedeno několik věcí, které mohou hráči v co nejkratším čase nakreslit. Vítězem však není ten nejrychlejší, ale ten nejdůmyslnější kreslíř,

jehož obrázek bude ostatními rozpoznán.

Výrobce: Albi  Lze zakoupit např.: https://www.planetaher.cz/co-to-cmaras-expres

Zdroj obálky: https://www.svet-her.cz/spolecenske-hry/co-to-cmaras-express

Kluster

Provázkem vymezené hrací pole v libovolném tvaru, magnetické kameny rozdělené mezi hráče. Ten hráč, který se jako první zbaví všech svých kamenů, vyhrává.

Má to ale jeden háček. Pokud se jeho kámen spojí díky síle přitažlivosti s jinými, musí si všechny spojené kousky odebrat a začít v podstatě od začátku. Napětí by se dalo krájet! Pro hráče 14+.

Výrobce: Borderline Editions  Lze koupit např.: https://www.planetaher.cz/kluster

Zdroj obálky: https://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/kluster-10056/

Vybrala PAVLÍNA LIŠOVSKÁ