Hlavní obsah stránky

Poznámky do diáře

Poznámky do diáře

  • Polabský knižní veletrh Lysá nad Labem 2009 se uskuteční 3.-6. 9. 2009. Součástí veletrhu je doprovodný program: křty knižních novinek, besedy, autorská čtení, autogramiády jednotlivých vystavovatelů, ale i permanentní autogramiáda (každoročně se zúčastňuje zhruba pět desítek autorů), expozice knižních ilustrací, soutěže. Na šestém ročníku knižního veletrhu se prezentují středočeské veřejné knihovny zřizované obcemi prostřednictvím Středočeské vědecké knihovny v Kladně, a to ve stánku „Knihovny Středočeského kraje“. Více informací na http://www.vll.cz/kalendar-vystav.php?id=1017.
  • Letošní ročník semináře knihovníků muzeí a galerií se koná ve dnech 8.-9. 9. 2009 ve Východočeském muzeu v Pardubicích. Seminář je zaměřen hlavně na menší muzejní knihovny a jejich problémy (zpracování fondů, staré tisky atd.). Součástí programu jsou i doprovodné akce. Na webových stránkách http://www.vcm.cz/ a http://www.knihovna.upm.cz/index.php?page=mk-seminar jsou k dispozici podrobnější informace.
  • Knihovna Petra Bezruče v Opavě, SKIP ČR a regionální organizace SKIP 10 pořádají seminář s názvem Víme o sobě?, který proběhne 8.-9. 9. 2009 v prostorách Minoritského kláštera v Opavě. Bude zaměřen na problematiku zrakově postižených uživatelů s praktickými ukázkami kompenzačních pomůcek a exkurzí na specializovaná pracoviště. Program i přihláška jsou vystaveny na stránkách knihovny http://www.okpb.cz/.
  • Odborné setkání pracovníků dětských oddělení 14. knihovnická dílna se uskuteční 9.-11. 9. 2009 v rámci festivalu Jičín - město pohádky. Téma letošního ročníku je Krajina v pohádce - pohádka v krajině. Přihláška je ke stažení na http://knihovna.jicin.cz/.
  • Ústředním motivem setkání Co venkovské knihovny umějí a mohou V., které je naplánováno na 17.-19. 9. 2009, je otázka Má být knihovna opravdu komunitním centrem obce? Odborná část programu bude zaměřena na „komunitní roli knihoven“ a nebudou chybět ani aktuality z knihovnického života. Další informace viz http://old.stk.cz/cgi-bin/nph-Akce.show_event?par=3226&arch=.