Hlavní obsah stránky

VYŠLO V NAKLADATELSTVÍ

  • Ročenku kulturní revue Labyrint ALMANACH LABYRINT není třeba zvlášť představovat, za dobu svého vycházení (poprvé v roce 1992) se stala praktickou a přehlednou pomůckou pro všechny, kteří se chtějí nebo potřebují orientovat ve spletitostech českého knižního trhu.

Nakladatelství Labyrint připravilo v roce 2009 zcela přepracované a aktualizované vydání, které obsahuje kompletní záznamy nakladatelů - kromě adresy je uveden jejich profil, charakteristika a zaměření produkce, dále literárních agentur a organizací působících na našem území. V další části je uveden autorizovaný adresář všech distributorů, většiny knihkupectví, specializovaných antikvariátů a také knihoven. Pro snazší orientaci je na konci publikace abecedně řazený rejstřík nakladatelství.

Začínajícím autorům a novým nakladatelům je určeno Praktické informatorium, v němž najdou rady o tom, jak připravit rukopis, jak ho nabídnout k vydání, kde publikovat na internetu a další užitečné informace. Tato část obsahuje také přehled nejvýznamnějších tuzemských literárních a překladatelských cen, přehled všech českých periodik věnujících se kultuře a nejdůležitější části Autorského zákona.

K edičním nakladatelským plánům a k přehledu o dosud vyšlé knižní produkci je bezplatný on-line přístup na adrese www.almanachlabyrint.cz. Jeho výhodou je, že umožňuje registrovaným nakladatelům pravidelnou aktualizaci údajů v průběhu celého roku.

I 18. vydání Almanachu Labyrint je zdrojem cenných informací, které je dobré mít stále při ruce. Kniha má rozsah 422 stran, je vázaná a stojí 299 Kč. Individuální objednávky, přihlášky do dalšího vydání a zařazení do internetové verze lze oznámit na e-mailové adrese almanach@labyrint.net.