Hlavní obsah stránky

Poznámky do diáře - Neušlo nám

poznámky do diáře

  • Sekce veřejných knihoven SKIP pořádá 23.-24. 4. 2008 tradiční akci určenou především pro knihovny obcí, měst i krajů pod názvem Knihovnická dílna 2008. Setkání se uskuteční v Městské knihovně v Praze na Mariánském náměstí. Informace o akci najdete na adrese http://www.stk.cz/Akce/Prehled.html.
  • Slovenská národná knižnica v Martine, Státní technická knihovna, Slovenská chemická knižnica připravují na dny 27.-29. 4. 2008 konferenci Digitálne knižnice, která proběhne v Jasné pod Chopkom (Slovensko). Podrobnější informace najdete na adrese http://diglib.businessit.sk/.
  • Čtrnáctý ročník konference o profesionálních informačních zdrojích INFORUM 2008 se koná 28.-30. 5. 2008. Místem konání je Vysoká škola ekonomická v Praze.Více informací na http://www.inforum.cz
  • Městská knihovna Čelákovice vyhlásila 6. ročník literární soutěže na téma Dlouhá cesta v soutěžních kategoriích poezie, próza, publicistika (pro skupiny: děti, mládež, dospělí). Soutěžní příspěvky odevzdávejte nebo pošlete na adresu Městská knihovna Čelákovice, Na Hrádku 1092, 250 88 nebo na e-mail mestska@knihovna.celakovice.cz. Uzávěrka soutěže je 31. 5. 2008.

neušlo nám

  • V úterý 25. 3. 2008 uspořádala Národní knihovna České republiky výroční tiskovou konferenci, v níž se zaměřila na téma „Čím žila Národní knihovna ČR v roce 2007 a co chystá v roce 2008“. Představeny byly úspěšné projekty (výstava Codex Gigas, zápis do registru UNESCO, ENRICH, Manuscriptorium pro školy atd.), ale i problémy v oblasti nákupu fondů, služeb a ostatních činností knihovny. Přítomní se seznámili s plánem revitalizace Klementina, který je z velké části závislý na výstavbě nové budovy pro NK ČR. Před zahájením konference bylo možné nahlédnout do zázemí knihovny, což možná přesvědčilo o potřebě nové budovy daleko důrazněji než všechna otevřená vyjádření, shromáždění a další akce, které do této doby proběhly.