Hlavní obsah stránky

Poznámky do diáře – Neušlo nám

poznámky do diáře

  • Statutární město Děčín a Městská knihovna Děčín vyhlašují XII. ročník soutěže Literární cena Vladimíra Vokolka 2008. Soutěž si klade za cíl objevovat nové básnické talenty a připomenout tak významného děčínského básníka a esejistu Vladimíra Vokolka (*1. 1. 1913 Pardubice - †23. 7. 1988 Ústí nad Labem). Kritéria soutěže jsou na http://decin.cz/literarni-cena-vladimira-vokolka-2008. Uzávěrka příspěvků je 25. 6. 2008.
  • Ústav bohemistiky a knihovnictví Filizoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě a SKIP Moravskoslezského a Olomouckého kraje zvou na Letní knihovnickou školu, která se bude konat v Opavě ve dnech 30. 6.-4. 72008 v prostorách Slezské univerzity v Opavě. Více informací je na stránkách http://www.fpf.slu.cz/ustavy/ustav-bohemistiky-a-knihovnictvi/.
  • Šestý ročník festivalu o psaní, literatuře, autorech a inspiraci Literární Vysočina 2008, tentokrát s podtitulem Kam oko doslechne, se uskuteční 11.-13. 7. 2008 v Chotěboři. Oficiální webové stránky akce jsou http://www.literarnivysocina.cz/.
  • Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Brodě pořádá ve spolupráci s Ateliérem Ve Větrných Kopcíchve dnech 21.-25. 7. 2008 v penzionu Šejdorfský mlýn v obci Okrouhlička již druhý ročník Letní školy knihy. Přihlášku a další informace naleznete na http://www.kkvysociny.cz/modul_akce/letniskola_08.aspx.
  • Výstava Knihovny Národního muzea Stránky plné motýlů: lepidopterologická ilustrace v průběhu věkůprobíhá v Muzeu knihy ve Žďáru nad Sázavou od 8. 5. do 26. 10. 2008. Výstava představí bohatství knižních fondů Knihovny Národního muzea, včetně fondu zámeckých knihoven v oblasti historické literatury, speciálně v oboru lepidopterologie.

neušlo nám

  • Národní knihovna ČR a Univerzita Karlova v Praze podepsaly 15. 5. 2008 rámcovou smlouvu o spolupráci. Její součástí je také předběžná dohoda o společném užívání některých částí Klementina po dostavbě nové budovy NK. Spolupráce umožní účelnější využívání materiálních prostředků i knihovních a dokumentačních fondů.