Hlavní obsah stránky

Poznámky do diáře - Neušlo nám

poznámky do diáře

  • Svaz knihovníků a informačních pracovníků pořádá konferenci Profese: knihovník, která proběhne u příležitosti 40. výročí založení SKIP. Setkání se uskuteční ve Velkém sále Městské knihovny v Praze 20. listopadu 2008 od 10.00 hod. Vystoupí zde přednášející z Francie, Velké Británie, Německa, Slovenska i České republiky. Podrobné informace o akci, program i formulář přihlášky jsou na adrese http://skip.nkp.cz/akc40Vyroci.htm.
  • Výstavu soch Praha rozsochatá & strašidelná, která evokuje pověsti, legendární postavy i nadpřirozené bytosti staré Prahy, připravil na Studentském nádvoří Klementina spolek Art - kolegium. Setkat se zde můžete až do března příštího roku mj. s šaškem Žitem, magistrem Kellym, dívkou Sirael, Golemem, hodinářem Hanušem, Faustem či s trojhlavým psem a objevíte elixír mládí i kámen mudrců. K vidění je zde celkem čtrnáct soch od dvanácti autorů. Výstava je přístupná zdarma každý den, po celou dobu, kdy je areál Klementina otevřen veřejnosti.

neušlo nám

  • V pondělí 6. října představila Městská knihovna v Praze veřejnosti nejnovější vůz pojízdné knihovny, který pořídila v rámci projektu JPD2 Bibliobus do sídlišť. Vůz značky Irisbus, typ Crossway, je speciálně upravený autobus pro potřeby knihovny. Čtenářům nabízí výběr z více než 2000 svazků knih a časopisů, přístup na internet a bezbariérový vstup. Knihy se půjčují přes počítač a zájemci tak mohou využít legitimaci Městské knihovny v Praze s čárovým kódem, která platí i v dalších 38 pobočkách, nebo kartu Opencard. Nový bibliobus bude zajíždět na území Prahy 14 a 15 - Kyje, Černý Most, Horní i Dolní Měcholupy a Hostivař.
  • Na 18. Podzimním knižním veletrhu v Havlíčkově Brodu, který se konal 10. a 11. října 2008, se představilo přes 170 nakladatelů. Veletrh navštívilo asi 12 000 návštěvníků. Mottem osmnáctého ročníku byla láska a její podoby v literatuře. V rámci cyklu PEN klub čte o lásce četlo své prózy i básně 23 českých spisovatelů a spisovatelek. Další zajímavosti a informace naleznete na stránkách http://www.hejkal.cz