Hlavní obsah stránky

UDÁLOSTI: Patnáct let příměstského tábora litvínovské knihovny

VLADIMÍR KRAFT kraft@knihovna-litvinov.cz

První ročník příměstského tábora pro malé čtenáře se uskutečnil ke stému výročí založení litvínovské knihovny v roce 2006. Patnáct let uteklo jako voda a náš tábor slaví patnácté narozeniny. Děkuji všem dětským knihovníkům, kteří se na přípravě a realizaci všech táborů podíleli. V knihovnách to není běžná aktivita a já jsem ráda, že mám tak šikovné lidi, kteří umí tuto akci s dětmi podniknout, vzpomíná ředitelka knihovny Marcela Gűttnerová.

Letošní tábor byl plný pohybu, zážitků a dobrodružství. V pondělí vyjelo třicet dětí do nového teplického Cirkus parku, kde se do sytosti vyřádily na nejrůznějších motorických atrakcích. V úterý se jely vlakem podívat na zvířátka do zoologické zahrady v Děčíně. Největším miláčkem dětí se stal krásný huňatý medvěd. Středu strávily v Litvínově, kde navštívily interaktivní výstavu Malý princ na zámku. Zde se projely na lišce, zjistily, co je baobab za plevel a již si nikdo z nich nesplete klobouk se slonem sežraným hroznýšem. Táborníci také nahlédli do zákulisí Docela velkého divadla. Ochotní herci jim ukázali, jak se pracuje s různými loutkami a rekvizitami, a děti si mohly samy vše vyzkoušet. Ve čtvrtek se výletníci osvěžili v Aquacentru v Teplicích. Pátek proběhl v knihovně, kde si knihovníci pro děti připravili závěrečný fotokoutek, různé hry a soutěže.

„Úsměvy dětí mi prozradily, že to byl další skvělý tábor. Jsme moc rádi, že pro naše malé čtenáře můžeme každý rok připravit týden zážitků. Rád bych tímto poděkoval městu Litvínov, které naše aktivity podporuje již patnáct let. Pokud nyní litujete, že se vaše dítě na knihovnický tábor nedostalo, nevěšte hlavu. Pro děti pořádáme spoustu dalších krásných akcí. Aby vám žádná neutekla, sledujte naše webové stránky knihovna-litvinov.cz a facebook Městské knihovny Litvínov. Od září zase začínáme, říká Vladimír Kraft, vedoucí dětského oddělení.

Foto: archiv MěK Litvínov