Hlavní obsah stránky

LIB CON 2015

Konference o nových směrech knihovnictví a informační vědy

Hostivice bude opět místem pro trendovou knihovnickou konferenci LIB CON. Její druhý ročník bude zaměřen především na oblast možné meziknihovní spolupráce, ale rovněž nabídne i témata z informač­ní vědy.

Tento rok LIB CON proběhne 30. října 2015 od 9 hodin

Na konferenci přijal pozvání doc. PhDr. Richard Papík, PhD., který ji odstartuje tématem reflektujícím oblast rešeršní strategie a databázových center. Druhé hlavní téma, které zahájí odpolední blok, se týká Centrálního portálu českých knihoven – tedy problematiky zasahující prakticky všechny typy knihoven. Vzhledem ke své funkci a roli rezonuje portál Knihovny.cz napříč knihovnickou veřejností jako téma č. 1. V rámci LIB CON přijede do Hostivice prezentovat novou koncepci portálu Lenka Hanzlíková z Městské knihovny v Praze.

Dalším hostem bude například Mgr. Eva Tesaříková Březinová, která přispěje vystoupením týkajícím se role knihovny v životě vědeckých a výzkumných pracovníků. Neméně zajímavou přednáškou se bude prezentovat Mgr. Matyáš Urbánek – představí některé příklady unikátních knihovních služeb ze zahraničí.

Mgr. Milan Větrovec z Bisnode, a. s., se dotkne také tématu dostupnosti obchodních informací v současnosti. Ing. Michal Zwinger bude hovořit o projektu Rozečtise.cz v českých knihovnách, Mgr. Markéta Kukrechtová přispěje s velmi aktuálním tématem propojení sociálních médií a služeb knihoven se zaměřením na virtuální světy.

Vedle dalších zajímavých témat se můžete těšit na večerní knihovnický happening, kdy bude čas vyhrazen pro neformální diskusi, výborné jídlo, pití a hudebně kulturní rozměr.

Děkujeme za vaši účast a těšíme se na vás v říjnu v Hostivici. Občerstvení bude zajištěno v průběhu celého dne.

Celý program a registrace jsou dostupné na www.libcon.cz

Místo konání:  Sokolovna Hostivice, Jiráskova 201, Hostivice

Kontaktní osoba:  Barbora Chmelíková, barbora@mksh.cz+420 774 44 22 14

ČASOPIS ČTENÁŘ JE MEDIÁLNÍM PARTNEREM KONFERENCE