Main content

KNIHOVNY ZA ČASU KORONAVIRU: Snad je to za námi…

 

Jana Chlebková z Místní knihovny Vendryně (na s. 253) má autorskou licenci na přiléhavé označení opatření proti šíření koronaviru, které jen zvoní odhodláním a nezlomností – „rouškování“. A kolegyně Dana Reiterová z Knihovny Dr. E. Bořického (na s. 265) zase na výstižný popis celého období v podobě černé komedie Zkrocení zlého koronaviru. Jako až třetí v řadě musím jen paběrkovat víceméně nezáživným a možná trochu uspávacím nadpisem, který jsem zvolil pro titulek téhle glosy k uvedení toho milého, co jsme od vás dostali do redakce. Neděkuji za redakci o nic méně srdečněji, i když zklamání z toho, že jsem nepřišel na nic lepšího, asi z mých řádek sálá...

Nicméně ze společné paluby nedávno sdíleného překonávání epidemie koronaviru se s vámi rád podělím o pozdrav z Městské knihovny Vítkov, který nanejvýš přesvědčivě dokazuje, že rouška nedokáže zakrýt půvab ani v knihovně (foto vlevo).

Kompozice roušek z Regionální knihovny v Karviné je nezpochybnitelným svědectvím skutečnosti, že přání jejích pracovníků jde skutečně od srdce k srdcím vás všech (foto vpravo). Pro redakci Čtenáře je ctí, že může být zprostředkovatelem takových poselství.

–JaC–