Main content

NEUŠLO NÁM

ALENA BUDKOVÁ budkova@knihovna-se.cz

Velikonoční stromy pod patronací knihovny

Velikonoce jsme v tomto roce strávili opět bez koledníků, přátelských posezení, sousedských potlachů a velkých rodinných setkání. Abychom z nich neměli pocit šedi a smutku, zkusila Městská knihovna Sedlčany vyzvat rodiny a organizace k velikonočnímu ozdobení stromů v rámci akce Barevné Velikonoce v pandemii aneb Ozdobte velikonoční strom, a rozveselit tak město. Cílem hry bylo propojit se i bez osobního kontaktu, ale s radostí.

Velikonoční hra se skládala ze dvou částí. První bylo zdobení velikonočních stromů, do které se zapojily i organizace, např. Domov Sedlčany, některé školní třídy, Základní umělecká škola Sedlčany, ale i rodiny. V druhé části hry rodiny ozdobené velikonoční stromy hledaly a v e-mailu knihovně popisovaly, kde je nalezly.

Velikonočně ozdobené stromy tak rozjasnily nejen soukromé zahrádky, jak je zvykem, ale i městská sídliště, náměstí, různé plácky nebo veřejné prostory před knihovnou nebo kulturním domem, ve kterém je momentálně umístěno očkovací centrum. Velikonoční ladění tak zasáhlo i ty, kteří se hry neúčastnili a městem se jen tak procházeli. A to se počítá…

Foto: archiv MěK Sedlčany