Hlavní obsah stránky

Poznámky do diáře - Neušlo nám

POZNÁMKY DO DIÁŘE

  • Ústav pro informace ve vzdělávání - Národní pedagogická knihovna Komenského vyhlásila 3. ročník projektu Už jsem čtenář - Knížka pro prvňáčka, který podporuje MŠMT ČR v rámci rezortního projektu Podpora čtenářské gramotnosti. Do projektu přihlašuje letošní prv­ňáč­ky škola, školní knihovna nebo veřejná knihovna ve spolupráci se školou. Na webových stránkách www.npkk.cz je vystavena přihláška, kterou je třeba vyplnit do 31. 1. 2011, a další informace o projektu. Děti se mohou těšit na knížku Zmizelá škola autorky Daniely Krolupperové s ilustracemi Evy Sýkorové Pekárkové.
  • BMI sdružení vyhlásilo již 7. ročník literární soutěže Internet a můj handicap, tentokrát na téma Co znamenají internet a telefon pro lidi se zdravotním postižením, jak ovlivňují jejich život? Pravidla soutěže a další informace jsou uveřejněny na stránkách http://www.helpnet.cz/aktualne/41057-3. Text opatřený poštovní i elektronickou adresou je nutné zaslat nejpozději 20. 2. 2011 na e-mail info@helpnet.cz.

NEUŠLO NÁM

  • Dne 1. září 2010 byl v turistickém informačním centru Masarykovy veřejné knihovny Vsetín slavnostně otevřen Family Point. Tento dětský kout je určen rodičům s malými dětmi, kteří potřebují svou ratolest v příjemném a dů­stojném prostředí přebalit, nakrmit, nebo si jen tak odpočinout. Family Point je zázemím také pro větší děti, když rodiče žádají v informačním centru o informace, potřebují koupit vstupenky, použít internet či nahlédnout do denního tisku. Family Point obsahuje přebalovací pult, kojící křeslo, dětský stolek, židličky a pomůcky pro malování. Jsou zde k dispozici tištěné materiály pro rodiny v oblasti sociální a psychologické, aktivit pro volný čas, nabídky mateřských center aj.

(Autor: Petra Kašparová)

  • Městská knihovna v Praze otevřela 22. 11. 2010 Dům čtení - zrekonstruovanou pobočku v Ruské ulici (Praha 10). O den později poprvé přivítala čtenáře zrekonstruovaná po­bočka Stodůlky (v objektu KD Mlejn, Praha 13). V listopadu byla také spuštěna zcela proměněná webová stránka knihovny na adrese www.mlp.cz