Hlavní obsah stránky

Poznámky do diáře - Neušlo nám

Poznámky do diáře

  • Patnáctý ročník konference INFORUM, která je zaměřena na elektronické informační zdroje a jejich profesionální využívání ve vědě, výzkumu, vzdělávání a podnikání, se uskuteční 27.-29. 5. 2009 na Vysoké škole ekonomické v Praze. Je určena pro pracovníky odborných a veřejných knihoven, manažery, vědecké a výzkumné pracovníky, lékaře, vysokoškolské učitele, specialisty v oblasti ICT, pracovníky veřejné správy, studenty a další zájemce o tuto problematiku. Další informace viz http://www.inforum.cz/.
  • Asociace knihoven vysokých škol ČR ve spolupráci s Knihovnou Univerzity Palackého a Muzeem umění Olomouc pořádá 19. 5. 2009 odborný seminář Sociologické průzkumy v knihovnách a jejich psychologické aspekty. Místem konání je Muzeum umění Olomouc. Seminář je zaměřen na postupy při přípravě a realizaci průzkumů v knihovnách a na statistické zpracování získaných údajů, včetně informací o psychologických aspektech této problematiky. Více informací naleznou zájemci zde http://www.akvs.cz/aktivity/2009-seminar-sociolog-pruzkumy.php.
  • Veletrh Svět knihy Praha 2009 se uskuteční 14.-17. 5. 2009. Letošní ústřední téma je 27 ze 27 / Evropa v literatuře - literatura v Evropě. V rámci literárního festivalu budou pozváni spisovatelé ze zemí Evropské unie, kteří představí svou tvorbu a zúčastní se diskusí o životě ve sjednocené Evropě, problematice identity a rozličnosti evropských literatur, trendech současné literární tvorby v Evropě. Více na http://www.svetknihy.cz/.

Neušlo nám

  • Městská knihovna v Praze spustila nový web nazvaný Knihovna4u - www.knihovna4u.cz. Je zaměřen zejména na mládež a lidé si zde můžou popovídat o knihách, akcích, filmech, vytvářet seznamy oblíbených titulů nebo knih, které si chtějí přečíst. Ale také mají možnost vložit do galerií obrázky (videa, fotky) nebo ukázky vlastní tvorby. Vlastnictví čtenářského průkazu MKP je výhodou, ale nikoli podmínkou pro zapojení se do aktivit, které webové stránky nabízejí. Podrobnější informace o tomto zajímavém počinu se dočtete v dalším čísle Čtenáře.